Podpisana pogodbo za dograditev prizidka k Zdravstvenemu domu Brežice

Župan Občine Brežice Ivan Molan in predstavniki podjetja Strabag so podpisali pogodbo za gradnjo novega prizidka k Zdravstvenemu domu Brežice. Gradnjo bo sofinancirala brežiška občina, z njo pa bosta zdravstveni dom in lekarna dobila dodatne prostore.

Projekt v vrednosti več kot sedem milijonov evrov predstavlja eno največjih investicij v občini in naj bi pomembno prispeval k boljši kakovosti življenja.

Gradnjo prizidka naj bi začeli oktobra, končana pa naj bi bila do marca 2024. Uporabno dovoljenje in predajo objekta v uporabo načrtujejo v aprilu 2024. Denar bodo skupaj zagotovili občina (več kot polovico), lekarna in zdravstveni dom.

Župan Ivan Molan je ob podpisu dejal, da ga veseli, da zdravstveni dom širi svoje programe in ekipe ter da so dodatni prostori pomembni za kakovostno delo.

Po besedah direktorja ZD Brežice Dražena Levojevića bodo v nove prostore selili otroške in šolske dispanzerje, dispanzerje za medicino dela, prometa in športa ter laboratorij, s tem pa bodo v obstoječem objektu ustvarili prostor za druge dejavnosti. V zdravstvenem domu načrtujejo umestitev 13 ambulant družinske medicine s pripadajočimi prostori.

Direktorica Lekarne Brežice Božena Omerzel je izpostavila, da bo lekarna z novimi prostori ohranila dobro dostopnost zdravil za uporabnike, za gibalno ovirane in vozičke pa bo dostopnost bistveno izboljšana. Zagotovljen bo prostor za svetovanje uporabnikom, opremljen bo tudi prostor za magistralno recepturo in aseptično pripravo zdravil, pomembna pridobitev bo sistem za robotizirano skladiščenje in izdajo zdravil.

Šlo bo za trietažni objekt skupne neto tlorisne površine nekaj manj kot 2000 kvadratnih metrov.

A. M.