Podelili priznanja najboljšim posavskim inovatorjem

Posavska gospodarska zbornica je podelila priznanja za najboljše inovacije Posavja za leto 2022.

Podelili so eno zlato, pet srebrnih in štiri bronasta priznanja.

Zlato priznanje je prejelo podjetje Ino Brežice. Srebrna priznanja so prejeli družba Gen energija za pomožno aplikacijo za daljinsko vodenje hidroelektrarn na spodnji Savi, družba Gen-I za omenjeno platformo in Nuklearna elektrarna Krško za stroj za dekontaminacijo in sušenje čelad.

Dve srebrni priznanji – za omenjeno inovativno razrezno linijo in za inovativni postopek pospeševanja strjevanja tesnilne mase ter razvoj ustrezne komore za strjevanje – je prejelo podjetje TPV Automotive.

Bronasta priznanja so dobili podjetje Daničičeve mesnine za izdelavo mini linije za strojno izdelavo čevapčičev v proizvodnji malega obsega, Inštitut Rajart za abstraktno slikanje s teksturo peska, ki ga je možno otipati, družba Kostak za implementacijo krožnega procesnega modela za okrepitev vnovične uporabe kosovnih odpadkov z apliciranjem metod življenjskega cikla in sevniško podjetje Stilles za “digitalizacijo procesa logistike na področju paketov z integracijo v sodelovalno platformo v oblaku in vključitvijo poslovne inteligence ter robotske procesne avtomatizacije”.

Sedemčlanska komisija je sicer prejela 10 prijav inovacij, izbor najboljše inovacije Posavja pa so letos podelili devetnajstič.

A. M.