Pod vplivom alkohola s ceste zapeljal v jarek

Okoli 22.30 so bili na PU Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Brezovem na območju PP Sevnica. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke Fiat peljal iz smeri Sevnice proti Dolnjem Brezovem. V Gornjem Brezovem je na prehodu ceste čez železniške tire zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa v Dolenji Pirošici ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o voznikih, Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu in Zakona o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2.100 evrov.

Na mejni prehod Obrežje je nekaj pred 14. uro na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Mercedes AMG slovaških registrskih oznak. Kršitelj je pred zaključkom policijskega postopka speljal in z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Čatežu. Policisti so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 26-letnega državljana Slovenije, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, uporabljal je ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Krško so nekaj po 19. uri v Drnovem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Ugotovili so, da 24-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PU Novo mesto