Počivalšek: “Včerajšnja preiskava logična posledica vseh pritiskov, političnih manevrov in insinuacij”

Minister Zdravko Počivalšek in predsednik stranke SMC (vir: Twitter)

Zdravko Počivalšek ne bo odstopil z mesta ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pri svojem delu ima polno podporo predsednika vlade Janeza Janše, poslanska skupina SMC pa je po zadnjih dogodkih še bolj strnila svoje vrste.

Počivalšek je na včerajšnji novinarski konferenci povedal, da je bila preiskava logična posledica dosedanjih pritiskov, političnih manevrov in insinuacij.

“Svojih odločitev, ki sem jih sprejel v času epidemije z namenom preprečevanja človeških žrtev, ne bom opravičeval, jih bom pa zagovarjal kjerkoli in kadarkoli. Konstrukt, ki je bil zgrajen v korist nekaterih političnih skupin, nima nobene koristi za državo,” je dejal.

Cilj vlade je bil zagotoviti dovolj opreme, ki smo jo v Sloveniji v času epidemije nujno potrebovali. Navkljub težkim in izrednim razmeram so po njegovih besedah delovali zakonito in transparentno. Verjame, da bodo to potrdili tudi preiskovalni organi. Zanikal je tudi poročanje nekaterih medijev, da je bil priprt. Kot je pojasnil, je bil pridržan v času hišne preiskave, kar je običajen postopek.

“Zadnje mesece smo bili priča vztrajnemu in političnemu maličenju najpreprostejših in objektivnih podatkov do te mere, da smo naš uspešen boj z epidemijo povsem razvrednotili pred slovensko javnostjo,” je bil kritičen.

Po Počivalškovih besedah se bo agonija z zaščitno in drugo medicinsko opremo, potrebno v času epidemije, nadaljevala, dokler pristojne institucije ne bodo predstavile svojih ugotovitev. Na to je pripravljen in s tem nima nobenih težav, je dejal.

Predsednik vlade Janez Janša se je na dogodke, povezane s hišnimi preiskavami, odzval na družbenih omrežjih, kjer je zapisal:

M. P.