Počivalšek požel buren aplavz: Končajmo to mučno in nezdravo zgodbo

V državnem zboru danes poteka izredna seja, na kateri poslanci obravnavajo interpelacijo, ki jo je zoper gospodarskega ministra Zdravka Počivalška vložila opozicija. Očita mu nepregledne in negospodarne nakupe opreme v času epidemije konovairusa.

Poslanec LMŠ Rober Pavšič je ministra tako danes obtožil, da je pri nabavah manipuliral. “Manipulirali ste, morda po nareku, a odgovorni ste vseeno, predvsem pa nas ne prepričate, da ste reševali življenja, morda denarnice,” je dejal.

Počivalšek mu je odgovoril, da tisti, ki iščejo njegove prstne odtise pri poslih z državo ali iščejo koruptivne in za državo škodljive dogovore, izgubljajo čas. Kritičen je bil tudi do domnevnega žvižgača na zavodu za blagovne rezerve Ivana Galeta. “To, kar smo doživeli, ni nobeno žvižgaštvo. To je užaljenje, tožarjenje človeka, ki je imel vse vzvode, da bi preprečil, po njegovem, škodljive posle, pa jih ni uporabil, bil je pristojen za to. Zakaj je ravnal tako, če mu je res za državo in ko so na dan prišli zanj neprijetna vprašanja, je lepo zbežal na bolniško … Kdo misli, da bomo zaradi takih žvižgačev, bolj poštena, bolj transparentna in bolj čistunska država, se moti, da se bolj motit ne bi mogel. Bomo pa država, ki ne loči pravih problemov od namišljenih, obsojena na prostor v čakalnici, na boljši jutri. Zato, spoštovani poslanke, poslanci, dajmo danes vse karte na mizo in končajmo to mučno in nezdravo zgodbo,” je dejal Počivalšek in požel buren aplavz koalicijskih poslancev.

M. P.