Počivalšek in Kovšca sta se združila v stranko Konkretno

V Celju je včeraj potekal združitveni kongres strank SMC in GAS. Ime nove stranke na slovenskem političnem parketu je Konkretno. Dosedanji predsednik SMC Zdravko Počivalšek bo predsednik nove stranke, Alojz Kovšca (doslej predsednik GAS in tudi predsednik Državnega sveta RS) pa bo njen podpredsednik.

 

Po napovedih Počivalška in Kovšce bo združena stranka usmerjena v podporo gospodarstvu in gospodarskemu razvoju. Počivalšek je med drugim dejal: “Vsi, ki ste del kongresa, ste verjeli v našo vizijo tudi v najtežjih trenutkih. Tudi, ko so začele padati sanjske ponudbe in so se nekateri prodali. In verjemite naprej. Naša zgodba se nadaljuje.”

Napovedal je, da bo stranka branik pred odkloni z ene ali druge strani in varuh slovenskega liberalizma. Ob tem je poudaril, da stranka ponuja prelom s staro politiko, ki gleda samo nazaj.

Ideološka razdvojenost slovenske politike po besedah Počivalška že desetletja duši razvojni potencial Slovenije, namesto iskanja skupnih točk in povezovanja pa se večji del politike vse bolj radikalizira in polarizira. V izjavi za medije ob koncu kongresa je Počivalšek tako poudaril, da so z današnjim dnem postavili “temelje za novo politično zgodbo, ki bo na naslednjih volitvah igrala konkretno pomembno vlogo”. V stranki namreč ocenjujejo, da je čas za povezovanje, sodelovanje in za pogled naprej.

M. P.