Počivalšek ima dovolj Zorčiča, ki je veslal v nasprotno smer

Zdravko Počivalšek

Kot kaže, je odhod treh poslancev SMC – Igorja Zorčiča, Janje Sluga in Branislava Rajića – v samostojno poslansko skupino, v stranki prinesel precej olajšanja, kar je v nedavnem zapisu na Facebooku dal vedeti tudi predsednik stranke Zdravko Počivalšek.

 

Kot je zapisal prekaljeni gospodarstvenik Počivalšek, so imeli poslanci v SMC že dalj časa različne poglede na delovanje vlade in na prihodnost stranke, a so se na koncu vedno poenotili in nadaljevali z izvajanjem programa. Na zadnji seji sveta stranke pretekli teden pa so trije poslanci ugotovili, “da nimajo podpore za svoje poglede, zato so se odločili, da svojo politično pot nadaljujejo v opoziciji”.

Odhod treh poslancev je po navedbah Počivalška lahko na prvi pogled videti kot izguba, “na dolgi rok pa je za SMC in Slovenijo bolj pomembno to, da v zapletenih mesecih pred nami celotna ekipa vesla v isto smer”. “Razmerja v poslanski skupini in v parlamentu so se razčistila, zato bo lažje nadaljevati z delom. Verjamem tudi, da smo na začetku nove rasti stranke in nove izgradnje liberalnega centra,” je zapisal.

Jasno je dal tudi vedeti, da je SMC stranka sredine in da je sodelovanje z skrajnostmi ne zanima. “Pomembno je razumeti, da je za Slovenijo ključno ravno preseganje razlik in iskanje tistega, kar nam je skupno. To pa je prizadevanje za razvoj vseh regij in premagovanje epidemije ter njenih ekonomskih posledic. Za izvajanje tega programa ima SMC naslednjo izbiro: ali za razvoj sodelujemo s SDS ali z Levico. To je realnost naše politike in danes vidimo več razvojnega potenciala s sedanjimi partnerji kot s trenutno levo opozicijo,” je bil jasen.

Zapisal je še, da ga številni predstavniki gospodarstva opogumljajo, naj nadaljujejo z delom, ki prinaša konkretne rezultate: “Ideološko prerekanje namreč ne bo prineslo kruha na mizo.”

M. P.