Počivalšek: Čas je za operativno in vsebinsko politiko, ne za rušenje in ideološki boj

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, tudi predsednik stranke SMC.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek podpira nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. To bo zagovarjal na organih stranke in v pogovoru s poslansko skupino, je sporočil po današnji odločitvi sveta DeSUS za izstop iz koalicije in podpori Karlu Erjavcu za mandatarja v koaliciji KUL.

“Sedaj je čas za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj,” je pozval.

“Smo sredi zdravstvene in ekonomske krize, ki se je razvila v psihološko krizo. To sedaj od nas zahteva skupen razmislek o spremembi same strategije zajezitve epidemije. Zato, podpiram nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. To bom zagovarjal na organih stranke in v pogovoru s poslansko skupino.

Dovolj je bilo igric, še bolj organizirano moramo zagristi v delo, da rešimo zdravstveno situacijo in začnemo z gospodarskim okrevanjem,” je pozval k sodelovanju Počivalšek.

Zdravko Počivalšek je v svoji izjavi za javnost še povedal, da je Stranka modernega centra (SMC) v vlado vstopila zaradi izvajanja svojega programa in da so v stranki SMC s tem vidikom sodelovanja zelo zadovoljni.

Dejal je, da jih nervirajo nekatere poteze glavne stranke koalicije, “a kljub temu pri našem stališču prevlada dejstvo, da ni čas za rušenje, ampak za sodelovanje. Sedaj je čas za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj,” je poteze Karla Erjavca in stranke DeSUS komentiral Počivalšek.

M. P.