Počitniški nasmehi tudi za otroke iz Sevnice, Brežic in Krškega

Otroci na Debelem Rtiču.

V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh je podjetje Tuš letos omogočilo poletne počitnice na Debelem Rtiču 500 otrokom, med katerimi je tudi 10 otrok iz Krškega, devet otrok iz Brežic in osem otrok iz Sevnice.

Slednji so na Debeli Rtič odšli v okviru druge skupine otrok. Med drugim so spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in preizkušali svojo ustvarjalnost.

V okviru akcije so počitnice na Debelem Rtiču slovenskim otrokom iz socialno šibkih družin omogočili že 17. leto zapored. “Naš dobrodelni projekt prinaša veselje in radost med tiste, ki morda morja sploh še niso videli, niso pomočili prsta v slano vodo ali se brez skrbi en teden družili z vrstniki,” pravi vodja projekta Pričarajmo nasmeh Anja Marjetič in ob tem izpostavlja, da so skozi vsa leta lepše poletje pričarali že 8600 otrokom iz deprivilegiranih okolij.

Letovanje na Debelem Rtiču vsako leto poteka v tesnem sodelovanju z Rdečim križem Slovenije. Otrokom vzgojitelji in animatorji pripravijo pester program, kjer se v tednu morskih počitnic zvrstijo ustvarjalne, športne, izobraževalne, kreativne in zabavne aktivnosti oz. delavnice. Otroke vedno navdušijo igre na bazenu, izdelovanje razglednic, vodne in štafetne igre, turnir v kegljanju, nogomet, plesna delavnica, pravi vodja projekta.

Vsako leto je posebno doživetje izlet z ladjico v Koper, saj se mnogi prvič peljejo po morju in vidijo celino z druge strani. Aktivni in zapolnjeni dnevi v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič se zaključujejo s plesnimi, pevskimi in kino večeri, kjer se prijateljske vezi še krepijo. “Prav vsi otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalne tečaje, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, ki jim jo ponudimo v okviru letovanja, saj je na primer v tokratni skupini kar tretjina neplavalcev,” še pravi.

M. P.