Počitnice so se končale, znova se začenja šola

Šolske počitnice so se končale, včeraj, na prvi šolski dan, pa je v šolo znova sedlo 193.000 učencev in 76.000 dijakov, od tega 21.123 otrok sploh prvič. Šolarje so na prvi šolski dan v šolo simbolično pospremili nekateri župani.

 

Župan Občine Brežice Ivan Molan, ki ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno od osmih osnovnih šol v občini, je obiskal OŠ Velika Dolina in na prostem pred šolo pozdravil prvošolčke. Slednjim in vsem ostalim je zaželel uspešno delo ter veliko radovednosti in zabave. V nadaljevanju je obiskal tudi oddelke vrtca pri šoli. Ob tej priložnosti je novi ravnateljici Anji Zevnik s šopkom zaželel uspešno delo, otrokom v vrtcu pa je predal simbolično darilo – knjige za šolsko knjižnico.

V naslednjem tednu bo v OŠ Velika Dolina začela delovati nova šolska kuhinja, ki bo izboljšala pogoje za delo in pripravo hrane. “Občina Brežice se zaveda pomena ohranjanja osnovnih šol za podeželske kraje, še posebej kraje v obmejnem področju. Zato občina skrbi tako z investicijami kot materialnimi sredstvi za kakovostne pogoje in delovanje osmih osnovnih šol in ene podružnične,” je dejal župan.

V šolskem letu 2021/2022 bo osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini Brežice obiskovalo 2065 učenk in učencev (27 več kot v preteklem šolskem letu), med njimi je 230 prvošolk in prvošolcev. V vrtce v občini je vključenih 923 otrok v 57 oddelkih.

Župan občine Krško Miran Stanko pa je prvi šolski dan v šolske klopi pospremil prvošolke in prvošolčke na OŠ Jurija Dalmatina Krško. V občini Krško je na osmih osnovnih šolah v šolske klopi prvič sedlo 313 prvošolk in prvošolcev, skupno pa je vpisanih 2586 učenk in učencev.

Tako ravnateljica Valentina Gerjevič kot župan sta 72 prvošolkam in prvošolcem krške osnovne šole na krajši uvodni slovesnosti zaželela prijeten začetek šolskih dni ter veliko uspeha.

V Sevnici je tamkajšnji mladinski center na prvi šolski dan pripravil zabavo na prostem.

A. M.