Bo letel še Šarec? Po ministru za obrambo udarila kar njegova strankarska kolegica Šetinc Pasek

FOTO: STA

Včeraj je med slovenskimi mediji zaokrožila informacija, da bo obrambni minister Marjan Šarec snemal resničnostni šov, ki bo davkoplačevalce stal dva milijona evrov. A ta poteza ministra je razburila njegovo strankarsko kolegico Mojco Šetinc Pasek iz Gibanja Svoboda.

Kot poroča portal Siol.net bodo na ministrstvu za obrambo Marjana Šarca snemali resničnostno dokumentarno serijo Vojak v akciji. Serija bo imela deset epizod, predvajati pa naj bi jo začeli prihodnjo jesen. Projekt je namenjen promociji vojaškega poklica, po poročanju več medijev bodo za snemanje resničnostnega šova odšteli okoli dva milijona evrov proračunskih sredstev.

V času, ko morajo vsa ministrstva varčevati s svojimi sredstvi zaradi posledic poplav, ki so poleti prizdele Slovenijo, se odločitev o snemanju resničnostnega šova zdi nekoliko razsipna, a kot pojasnjujejo na ministrstvu, v prihodnjih treh letih v Slovenski vojski (SV) pričakujejo večji naravni odliv kadra zaradi upokojevanja, zato bo promocija vojaškega poklica in zaposlovanja mladih v starostni skupini od 16 do 30 let v naslednjih nekaj letih bistvena za zagotavljanje dovolj pripadnikov SV.

A ta argument očitno ni prepričal njegove strankarske kolegice Mojce Šetic Pasek, ki je na svojem FB profilu zapisala: “Zame je stvar jasna. Za vse nas v politki veljajo ista pravila politične odgovornosti in integritete. Če je politična odgovornost in videz veljal za Sanjo Ajanović Hovnik, potem isti kriteriji veljajo tudi za Marjana Šarca. Zdaj pa si grem kupit sendvič.”

Na njen zapis se je na omrežju X odzval tudi Janez Janša s komentarjem: “Vlada razpada”.