Po letu in pol brez, na Obrežju zdaj nov bankomat

Konec decembra 2018 so krajani velike Doline in Jesenic na Dolenjskem ostali brez bankomata, zato je Občina Brežice tako na NLB kot na Petrol naslovila prošnjo, da se na Obrežju postavi nov bankomat. V maju 2020 se je kot rezultat uspešnega sodelovanja občine, NLB in Petrola uresničila postavitev novega bankomata, ki je brezstičen in zato primernejši za uporabo v času, ko veljajo ukrepi proti širjenju koronavirusa.

Postavitev bankomata je pomembna pridobitev za krajane, saj je bil najbližji bankomat do zdaj oddaljen kar 12 kilometra. “Za marsikaterega prebivalca ta oddaljenost predstavlja omejitev  in stisko, kako do denarja,” pravijo na občini.

Bankomat na Obrežju je sicer pomemben tudi za vse tiste, ki preko državne meje vstopajo v Slovenijo in EU ter potrebujejo gotovino. Na Mejnem prehodu Obrežje letno prestopi meddržavno mejo okoli pet milijonov potnikov, na maloobmejnem prehodu pa približno dva milijona, zato ni treba posebej poudarjati, da je postavitev bankomata na vstopni točki v Slovenijo več kot dobrodošla pridobitev za lokalno okolje in tudi potnike, za NLB in Petrol pa verjetno smiselna tudi z ekonomskega vidika.

M. P.