Plesno društvo Imani s priznanjem za dosežke

(foto: Plesno društvo Imani)

V ponedeljek, 4. marca, je v ljubljanski Festivalni dvorani potekala že tradicionalna podelitev priznanj najboljšim plesalcem v Plesni zvezi Slovenije. Prireditev je vodil Domen Valič.

Med letošnjimi nagrajenci je bilo tudi brežiško Plesno društvo Imani, ki je prejelo posebno priznanje Plesne zveze Slovenije za velik doprinos k najuspešnejši reprezentanci na evropskih in svetovnih tekmovanjih pod okriljem IDO organizacije. V lanski sezoni so si slovenski reprezentančni plesalci priplesali kar 138 medalj, kar je največ do sedaj. Zasluge za Imanijevo priznanje pa gredo plesalcem v mladinski veliki formaciji, ki je skupaj s svojo koreografinjo Nastjo Rajkovič, zastopala slovenske barve na svetovnem prvenstvu v street show kategoriji na Poljskem.

Na prireditvi pa sta priznanji prejeli tudi dve koreografinji in trenerki Plesnega društva Imani.

Zlato plaketo in priznanje za najboljšo slovensko veliko formacijo, ki je ubranila naslov evropskih in svetovnih prvakov, je prejela Anja Baškovč kot članica plesne šole Artifex, srebrno plaketo za izjemne dosežke v kategoriji hip hop parov članov in članskih malih skupin, pa je prejela Valentina Zajtl kot članica zasedbe plesnega društva TBA, so sporočili s PD Imani.

M. P.