Pismo županov: Šarec se norčuje

Fotografija je simbolična.

Župani 16 slovenskih obmejnih občin s Hrvaško so že 30. septembra 2019 na vladnega predsednika Marjana Šarca naslovili daljše pismo, v katerem so zapisali 10 pobud za izboljšanje razmer v obmejnih občinah. Med podpisniki so tudi trije posavski župani: Ivan Molan (Brežice), Miran Stanko (Krško) in Ladko Petretič (Kostanjevica na Krki).

Včeraj so župani obiskali tudi Šarca, vendar jim ta ni obljubil ničesar. Razen, ustanovitve posebne delovne skupine, kot da bi bile težave v obmejnih občinah, povezane z migrantsko problematiko, nove in od včeraj.

Delovna skupina, ki jo bodo oblikovali, bo pripravila sistemske rešitve za obvladovanje vplivov migracij in izboljšanje življenja ljudi ob meji. Koordinator skupine bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, z delom naj bi začeli v 14 dneh.

Iz tega je razvidno, da Šarec in vladajoči v strankah LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB stvari na področju migracij in s tem povezanih težav državljanov tudi pod razno ne nameravajo reševati v prid slednjih. Spomnimo na rek: Ko nekaj ne želiš rešiti/spremeniti, ustanovi komisijo!

Med podpisniki ni novomeškega župana Gregorja Macedonija in tudi Franja Debelaka, župana Bistrice ob Sotli, ne, četudi gre za občini, ki sta prav tako na udaru migrantske problematike.

V nadaljevanju objavljamo pismo, vsebina je zelo pomenljiva.