Pirc Musar pomilostila že tretjega tihotapca migrantov; Branko Grims: To, kar se dogaja v Sloveniji, je preko vseh meja

Fotografija je simbolična. (Foto: EPA / Antonio Bat)

Poslanec mag. Branko Grims je na današnji novinarski konferenci predstavil razloge za zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora, na kateri bodo poslanci obravnavali priporočila Vladi Republike Slovenije, da v roku dveh mesecev pripravi in sprejme rešitve Zakona o pomilostitvah.

Na začetku novinarske konference je poslanec mag. Branko Grims poudaril, da Slovenija ni več varna država in da Policija ugotavlja velik porast kriminala. Policija beleži poraste posilstev, ropov in tatvin. Dodal je, da smo kljub naštetim dejstvom videli negativne komentarje predsednice republike Nataše Pirc Musar ob pozivu k legalnemu oboreževanju ter skrbi za lastno varnost.

V nadaljevanju je izpostavil, da mora pravo veljati za vse enako in na enak način, kar pa danes ne velja več: “Vlada Roberta Goloba je na začetku mandata javno, kot show, začela podirati zaščitno ograjo, s čimer so dali signal ilegalnim migrantom, da naj pridejo. Financirajo se določene nevladne organizacije, ki so utemeljene na ideologoji multi-kulti, in te dajejo inštrukcije ilegalnim migrantom, kako naj najbolj učinkovito vdrejo v Republiko Slovenijo in kršijo zakon.” Poslanec je povedal, da gre pri tem za obliko organiziranega kriminala.

Dodal je, da so bili nekateri tihotapci migrantov iz postopkov izpuščeni, nekateri pa so končali na sodišču za trgovanje z belim blagom. Mag. Branko Grims je kot piko na i označil delovanje predsednice Republike Slovenije Nateše Pirc Musar: “Nekateri tihotapci so na koncu obsojeni. Potem pa nastopi gospa Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije, in jih oprosti. Gospe in gospodje, to kar se v Sloveniji dogaja je preko vseh meja.” Poudaril je, da gre pri tem za vzpostavitev vladavino strahu in kriminala pod krinko lažnega humanizma in varovanja človekovih pravic.

Iz tega razloga v Poslanski skupini SDS zahtevajo izredno sejo Državnega zbora Republike Slovenije, na kateri bodo to vprašanje odprli. Vprašanje, kako v Sloveniji sploh poteka postopek pomilostitve in kdo je tisti, ki naj bi bil do tega upravičen. V Poslanski skupini SDS so mnenja, da to niso tisti, ki služijo z nesrečo ljudi, torej organizirani tihotapci ljudi. Predsednica države pa počne prav to. Poslanec mag. Branko Grims je na novinarski konferenci opozoril, da se je to v njenem mandatu zgodilo že tretjič. Poslanska skupina SDS je zato pripravila tudi priporočilo Vladi Republike Slovenije ter poziv predsednici države, da se v osmih dneh skladno z Ustavo RS izreče o politiki pomilostitev v Republiki Sloveniji.

Zaključil je z besedami, da je sporočilo odgovornih zelo slabo, saj odgovorni s svojimi dejanji sporočajo, da če bodo tihotapca obsodili, ga bo pa predsednica republike oprostila.