Pijan z nožem grozil brežiškim policistom

Slika je simbolična

25. 6. popoldne so brežiški policisti prejeli klic na pomoč, ker naj bi v okolici Brežic pijan moški razbijal po hiši in ogroža svojce. Ob prihodu policistov jim je nasilnež  poskušal preprečiti izvedbo postopka in jim grozil z dvema nožema, ki jih je imel v rokah. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli noža, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko  ovadbo zoper  44-letnega  osumljenca,  ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Na  parkirnem  prostoru  v  Dolenjem  Boštanju  je  23. 6. nekdo vlomil v prtljažnik osebnega avtomobila in odtujil rezervno kolo, dva kompleta prve pomoči  in  osebne predmete. Lastnica  ocenjuje,  da je oškodovana za 500 evrov.

V Kostanjevici na  Krki  je med 22. 6. in 24. 6. nekdo odtujil čoln rjave barve, dolg pet metrov, ki je bil ob reki Krki privezan na obrežje.

V Brežicah  je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 25. 6. je v Dolenjem Gradišču pri Šentjerneju nekdo vlomil v objekt  društva in odtujil opremo in pripomočke za peko na žaru v vrednosti okoli 600 evrov.

V naselju Srednik na območju PP Sevnica je 25. 6. popoldne neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti  so med 23. 6. in 26. 6. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce,Dobova,  Mostec, Čatež  ob  Savi,  Nova  vas,  Bizeljsko,  Slovenska  vas) izsledili  in  prijeli 106 državljanov Maroka, 92 državljanov Pakistana, 85 državljanov  Bangladeša, 46 državljanov Afganistana, 38 državljanov Rusije, 29  državljanov Sirije, 15 državljanov Indije, 13 državljanov Nepala, deset državljanov  Šrilanke,  osem  državljanov Kube, sedem državljanov Somalije, sedem državljanov Alžirije, šest državljanov Sierra Leone, pet državljanov Turčije,  štiri državljane Kitajske, štiri državljane Iraka, dva državljana Konga, dva državljana Ugande in državljana Kameruna in na območju PP Črnomelj  (Učakovci)  državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.


OSTALE ZADEVE

24. 6. nekaj po 9. uri so bili sevniški policisti obveščeni, da reševalci v Marendolu oskrbujejo hudo poškodovanega moškega. Zbrali  so obvestila, opravili  ogled  in ugotovili,  da je 57-letni moški pri delu v hlevu z zgornje  etaže z višine okoli petih metrov padel na betonska tla in se hudo poškodoval.  Moški je bil s helikopterjem odpeljan v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vir: PU Novo mesto