Petkovih protestnikov čedalje manj

Vidni član SD in nekdanji državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer na protestu.

Zagon protestnikov, ki od poletja vsak petek protestirajo v Ljubljani, očitno počasi usiha. Če se jih je namreč na začetku protestov zbralo še dva ali tri tisoč, jih je bilo na zadnjem protestu po uradnih podatkih policije le še 700. Ostali so očitno še tisti najbolj radikalni.

Da ob petkih protestirajo le še tisti najbolj radikalni posamezniki, ki so tudi tesno povezani s opozicijskimi Levico, SD in LMŠ, smo lahko videti tudi ta petek. Na čelu protestov je bil tudi tokrat sin vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla (ta velja za kader levice, saj je bil v času leve vlade državni sekretar na ministrstvu za pravosodje) Jaša Jenull.

Ob njem je bil malo znani raper Zlatan Čordić – Zlatko. Ta je v času, ko se bolnišnice polnijo z bolniki s koronavirusom in ko zdravstvena stroka skuša narediti vse, da omeji virus, protestnike celo pozival, naj snamejo zaščitne maske, ker da koronavirusa ni. Kot bi živel na drugem planetu. Med protestniki smo videli tudi vse bolj zradikalizirano Svetlano Makarovič.

Zaradi takšne udeležbe seveda ne preseneča, da se vrste protestnikov vztrajno redčijo, saj kot pravijo nekateri, ne pristajajo, da so proteste “ugrabile” radikalne skupine in posamezniki. Na koncu bodo tako ostali le še tisti najbolj skrajni, ki pa so protestom že zdaj odvzeli vsakršno legitimnost.

A. M.