Petkovi kolesarji protestniki grozijo poslanki Gregorčičevi, ta je zadevo prijavila policiji

Mazaškim akcijam in grožnjam tistim, ki se ne strinjajo z destruktivno politiko strank LMŠ, SD, Levice in SAB, ni videti konca. Tokrat je bila tarča poslanka SMC Monika Gregorčič, ki so ji petkovi kolesarji, znani po petkovih protestih v središču Ljubljane, v petek na vhodna vrata nalepili plakat, na katerem jo obtožujejo fašizma oz. ji posredno grozijo.

 

Da gre za petkove kolesarke protestnike, ki jih je sicer v zadnjem času na vsakotedenskem protestu le peščica, kaže logotip na plakatu, ki je enak logotipu, kot ga uporabljajo petkovi kolesarski protestniki. Te med drugim vodi sin državnega tožilca Hinka Jenulla, Jaša Jenull.

Plakat so skrajneži, ki so jih do zdaj že nekajkrat javno podprli v strankah LMŠ, SD in Levica,  poslanki na vrata nalepili v petek, ravno na dan, ko je v državnem zboru tekla razprava o grožnjah in nestrpnosti v politiki. To so zahtevali poslanci koalicije. Poslanka se je na dogodek odzvala na Twitterju, kjer je napisala, da se je nova mazaška plakatna akcija tokrat zgodila na njenem naslovu. Ob tem se je policiji, ki ji je prijavila dogodek, zahvalila za hiter in korekten postopek.

M. P.