Patricija Šulin v Krško pripeljala pršut iz njene rodne Primorske

Evropska poslanka Patricija Šulin v Krškem.

Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem je letos pripravilo že 6. salamiado, ki tako postaja že tradicionalna prireditev v Posavju. Salamiada je potekala v soboto zvečer.

Udeleženci smo lahko degustirali ocenjene salame, manjkalo ni niti cvička iz tamkajšnje kleti, za dobro voljo in ples je poskrbel kvintet Gala.

Našo pozornost pa je tokrat pritegnila evropska poslanka Patricija Šulin, ki je pozdravila vse navzoče in nato glavnemu nagrajencu najboljše salame podarila še pršut iz njene rodne Primorske.

Patricija Šulin se v Posavje in Leskovec pri Krškem rada vrača. V Brežicah je bila že v petek zvečer, v soboto pa se je spet vrnila. Šulinova je sicer znana po sodelovanju z mladimi, v svoji bruseljski poslanski pisarni je namreč v iztekajočem se poslanskem mandatu omogočila delo in prakso številnim mladim, med njimi tudi nekaterim iz Posavja.

Patricija Šulin, ki na listi SDS za poslanko kandidira tudi na letošnjih evropskih volitvah, je znana tudi po tem, da si med drugim zelo prizadeva tudi za obnovo leskovškega gradu.

Kako je bilo na sobotni prireditvi v Krškem, pa poglejte v nadaljevanju.

Patricija Šulin je zbrane tudi nagovorila.
Patricija Šulin v pogovoru z obiskovalci prireditve.
Tudi zaplesali so.

M. P.