Paradoks anticepilcev: Ko je šlo zares, so na pomoč klicali zdravnika

Sredini protestniki, ki nasprotujejo cepljenju in pogoju PCT, so na Trgu republike v Ljubljani slab mesec nazaj ploskali govorcu, ki je iz zvočnikov pozival, da je treba zdravnike, ki sodelujejo pri cepljenju proti bolezni covid-19, postaviti pred vojaško sodišče in jim soditi.

Tudi sicer so anticepilci že ves čas sovražno nastrojeni proti zdravnikom, ki v 99,9-odstotkih podpirajo cepljenje. No, na včerajšnjem shodu, so ironično hitro obrnili ploščo, ko je šlo zares, je poročal portal Siol.net.

Tako se je govornica na včerajšnjem shodu v mikrofon spraševala: “Nihče nima pravice tega pogojevati z nekim zdravstvenim stanjem ali pa da preverja naše zdravstveno stanje. Kaj sploh to je?”

Nekaj trenutkov pozneje je k mikrofonu pristopil moški in povedal, da se je nekdo v bližini onesvestil, ter povprašal, če je med nekaj sto protestniki kakšen zdravnik. Tudi govorka je nato prek mikrofona zbrane povprašala, ali je med njimi morda kakšen zdravnik, ki lahko pomaga, a odziva iz množice, ni bilo, zato je nadaljevala svoj govor. Kaj se je zgodilo z onesveščeno žensko, ni jasno.

Oglejte si video.

A. M.