Pahor priznal, da je Berlusconi lepši od njega

“Če rečeš, da sem sicer starejši, a lepši od tebe, ugodim tvoji prošnji,” je Berlusconi pogojeval finančna sredstva slovenski manjšini v Italiji.

Danes je odjeknila vest, da je v jutranjih urah v bolnišnici v Milanu zaradi levkemije umrl trikratni italijanski premier in medijski mogotec Silvio Berlusconi.

Ob njegovi smrti se je nanj spomnil tudi Borut Pahor, ki je svojim sledilcem na družbenem omrežju Twitter razkril skrivnost, kako mu je kot predsedniku vlade uspelo prepričati Berlusconija, da slovenski manjšini v Italiji nameni milijon evrov: “Po moji izvolitvi za predsednika vlade sem na prošnjo slovenske manjšine prvič po telefonu poklical italijanskega predsednika Berlusconija. Prosil sem ga za razumevanje in pomoč. Rekel je: “Dragi moj, tvojo fotografijo imam na zaslonu pred seboj. Če rečeš, da sem sicer starejši, a lepši od tebe, ugodim tvoji prošnji.” Jaz sem priznal, on pa je držal besedo.”

Pahor je še zapisal, da sta z Berlusconijem, kljub pogosto različnim političnim pogledom, postala osebna prijatelja, ki sta se pogosto slišala tudi po koncu svojih mandatov.

Posnetek zaslona/Twitter

Spletno uredništvo