Otvorili športne površine pri OŠ Sava Kladnika Sevnica

V sklopu meseca praznovanj občinskega praznika je v torek, 21. novembra 2023, potekala otvoritev novih športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Prenova športnih površin je potekala v lanskem in letošnjem letu, dela pa so bila zaključena pred začetkom šolskega leta. Asfaltirana igrišča so zamenjale tartansko obložene in ograjene površine za skupinske športe žogo, okrog katerih je speljana 160 metrska krožna tekaška steza. Tribune so bile prestavljene na severno stran igrišča, ob tribunah je urejena površina za skok v daljino, na nasprotni strani pa še površina za met krogle.

Zbrane so nagovorili ravnatelj šole Aleš Tuhtar, župan Srečko Ocvirk in vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo iz Ministrstva za vzgojo iz izobraževanje Rado Kostrevc, ki je bil osrednji gost in slavnostni govornik.

Aleš Tuhtar je izrazil veliko zadovoljstvo ob novi pridobitvi, ter poudaril, da je sedaj zagotovo »najbolj važen ravnatelj« v vsej Sloveniji, ob tem pa še povedal, da so športne površine odlično obiskane tudi v popoldanskem času.

Župan se je zahvalil vsem, ki so prispevali k realizaciji projekta. Izrazil je tudi željo Občine Sevnica, da se nova igrišča čim več uporabljajo, hkrati pa se za to javno infrastrukturo skrbi zgledno in spoštljivo.

Rado Kostrevc je poudaril, da so te površine pomembne za ohranjanje zdravja ter za primeren razvoj in prihodnost mladih. Pozdravil je odprtost površin, ki k uporabi vabijo vse, ki aktivno preživljajo svoj prosti čas. Ob spremenjenem načinu življenja postajamo vse bolj sedeča družba, takšna infrastruktura pa pomembno pripomore k bolj aktivnem vsakdanu vseh občanov, je sklenil.

Osnovnošolci so za dogodek pripravili razgiban športno obarvan kulturni program, ki sta ga odlično povezala Ema in Tijan. Športne površine so simbolno otvorili s prikazom športov, ki se lahko izvajajo na novih površinah, pri tem pa sta sodelovali tudi posebni gostji, vrhunski športnici, plezalka Mia Krampl in judoistka Maruša Štangar.

VIR: Občina Sevnica