Osumljenima »facebook umora« pri Podbočju pripor podaljšan še za dva meseca

pixabay.com

Aleš O. (20 let) in Martin K. (29 let), ki sta osumljena, da sta v noči iz 12. na 13. februarja pri Podbočju do smrti pretepla 26-letnega Andreja Cekuto, ki je umrl za posledicami poškodb, ostajata v priporu.

Spomnimo. Policija je v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so po več opozorilih začeli s preverjanjem in 13. februarja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v Občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnega moškega (pozneje se je izkazalo, da Andreja Cekuto), ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer je nato tudi umrl.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so nato prijeli osumljenca napada, stara 20 in 29 let, in ju najprej osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let. Tožilec je nato očitano kaznivo dejanje spremenil v povzročitev hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora. Osumljenima pa je očitano tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora. Spomnimo. Dogodek je vsaj eden izmed osumljenih snemal in neposredno objavljal na Facebooku. Oba sta bila tudi ves čas v priporu in tam zaenkrat tudi ostajata.

Dušan Dornik, zastopnik enega od osumljencev, je zdaj po poročanju medijev povedal, da preiskava še ni končana in je podaljšanje pripora posledica vložitve zahteve zaradi izdelave izvedenskega psihološkega in psihiatričnega mnenja.

Na Okrožnem tožilstvu v Krškem pa so poudarili, da se predvidena kazen 15 let zapora lahko še spremeni, saj postopek še ni zaključen. Dodali so, da datuma sodne obravnave še ni možno predvideti.

C. R.