Osumljenca »Facebook umora« krivde ne priznavata

pixabay.com

Včeraj je na Okrožnem sodišču v Krškem potekal predobravnavni narok zoper osumljenca »Facebook umora«. Aleš O. in Martin K. sta krivdo zanikala, trdita, da nista kriva za očitano kaznivo dejanje.

Okrožna državna tožilka Mateja Roguljič jima očita dve kaznivi dejanji:

  • Kot prvo jima očita, da sta v noči na 13. februar brutalno pretepla 26-letnika, se pri tem daljši čas izživljala nad žrtvijo in mu s poškodbami po vsem telesu povzročila hude bolečine. Žrtev je utrpela hude poškodbe glave in možgansko krvavitev, zaradi katere je žrtev dan kasneje izgubila boj za življenje. Za to kaznivo dejanje umora jima grozi 15 do 30 let zapora.
  • Drugo kaznivo dejanje jima očita zaradi neupravičenega slikovnega snemanja, za kar je zagrožena do enoletna zaporna kazen.

Po branju obtožnice sta  zagovornika  Dušan Dornik in Dušan Medved predlagala izločitev sodnice Cvetke Ogorevc Sotelšek, ker je predsedovala zunajobravnavnemu senatu, ki je odločal o podaljšanju pripora za osumljenca. A je sodišče po kratki prekinitvi z obrazložitvijo, da je šlo za neutemeljeno zahtevo, njun predlog zavrglo.

Ob sodničinem pozivu sta osumljenca izrekla, da za navedeno dejanje nista kriva. Sodnica je za začetek glavne obravnave razpisala za 17. julij.

Zagovornik Dornik je ob tem predlagal zaslišanje dodatne priče, ki bi pričala o obnašanju Aleša O. pred nastopom kaznivega dejanja.

Medved pa je predlagal novo zaslišanje izvedencev, ki so sodelovali pri preiskavi, angažiranje novih izvedencev in strokovnjaka za forenziko, ki bi preiskal elektronske naprave osumljencev in njihove Facebook profile ter še eno dodatno pričo.

Tožilka pa je izjavila, da tožilstvo ostaja pri dokaznem gradivu, ki je navedeno v obtožnici in pričanju kriminalistov.

C. R.