Osumljena za požar v Termah Čatež stara znanca policije

Policija je zaradi požara, ki je v noči na soboto zajel lokal Pub Cabana Cafe v kompleksu Terme Čatež in je po neuradnih ocenah povzročil za več kot milijon evrov škode, ovadila 19- in 27-letnega državljana Slovenije z območja Krškega.

Po ugotovitvah policije sta v lokal vlomila in ga preiskala, nato pa sta, da bi zakrila sledove, pri odhodu povzročila požar.

Ko sta lokal zapustila, ju je v njegovi bližini legitimirala policija. Zaradi vdihavanja dima in lažjih opeklin sta kasneje v Splošni bolnišnici Brežice iskala zdravniško pomoč, ob čakanju na zdravniško oskrbo pa sta vlomila še v tamkajšnji avtomat s hrano in si postregla s sendviči.

Slovenske novice sicer poročajo, da sta požiga v Čatežu osumljena Matej Hudorovac in Viran Jurkovič iz romskega naselja Kerinov Grm.

Ugotovitve kriminalistične preiskave je danes novinarjem predstavil France Božičnik, vodja sektorja kriminalistične policije pri Policijski upravi Novo mesto. Povedal je, da so policisti za vlomilca, ki sta stara znanca policije, takoj odredili policijsko pridržanje, v nedeljo pa je krško okrožno državno sodišče za oba odredilo še pripor.

Za 19-letnega so policisti v zadnjih štirih letih podali že 38 kazenskih ovadb (zaradi vlomov, ropov, tatvin in povzročitve splošne nevarnosti). Zoper 27-letnega osumljenega pa je policija v zadnjih letih podala 17 kazenskih ovadb.

Za kaznivo dejanje požiga jima grozi od enega do deset let zapora, za veliko tatvino pa od pet do deset let zaporne kazni.

M. P.