Okuženih že 997 oseb, včeraj 20 novih – dopolnjeno z obolelimi po občinah

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 655 testiranj na sum okužbe z novim koronavirusom: 20 testov je bilo pozitivnih, to je 3,05 % odstotka vseh. Skupno število okuženih se je povzpelo na 997 oseb, doslej so opravili 27.764 testiranj, stopnja okuženosti je bila 3,59-odstotna.

V bolnišnicah je bilo včeraj 108 oseb, od tega 31 na intenzivni negi. Pet oseb so odpustili iz bolnišnice, žal pa je bilo včeraj kar 6 umrlih zaradi koronavirusa. Doslej je zaradi koronavirusa v Sloveniji umrlo že 28 oseb.

Dobra novica pa je, da je bilo doslej iz bolnišnic odpuščenih skupno že 98 bolnikov.

Na današnji vladni novinarski konferenci so povedali, da je v domovih za starejše občane v celotni Sloveniji okuženih 49 zdravstvenih delavcev. Med oskrbovanci je 198 okuženih. Vseh okuženih zdravstvenih delavcev (vključno z zdravstvenimi domovi, domovi za starejše in bolnišnicami pa je 156.

Prof. dr. Bojana Beovič je ob tem dejala: “Velik izziv predstavljajo domovi za starejše. To so žarišča, v katerih se bolezen lahko prenaša in starost je dejavnik tveganja za težek potek bolezni. Organizirali smo skupine zdravstvenih delavcev, ki vsem domovom pomagajo.”

Podatki za Posavje kažejo, da je stanje nespremenjeno. Obolelih je 10 oseb, in sicer v občinah: Brežice (3), Sevnica (4) in Bistrica ob Sotli (3).

Vir: Vlada RS

Upoštevajmo ukrepe. Ostanimo doma! Ostanimo zdravi!

M. P.