Okužbe znova letijo v nebo, vladna komisija pa se je sestala le enkrat

Po nekajmesečnem zatišju se število okužb s koronavirusom pri nas znova povečuje. Skupina, ki jo je za spopad z virusom ustanovila nova vlada, se je medtem sestala zgolj enkrat, in še takrat je govorila zgolj o tem, kakšno bo njeno delo.

 

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili 1815 novih primerov okužbe s koronavirusom, kar je 50 odstotkov več kot v ponedeljek pretekli teden. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v nedeljo zaradi covid-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 23 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Skupno je bilo v ponedeljek hospitaliziranih 112 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covid-19. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Statistika kaže, da je število okužb začelo znova naraščati. Skupina, ki jo je za boj z virusom ustanovila vlada Roberta Goloba, se je medtem sestala zgolj enkrat. Na sestanku so po poročanju POP TV govorili o tem, kakšno bo njihovo delo. Vnaprej naj bi se skupina sestajala le enkrat tedensko, o svojih sestankih pa naj bi ob sredah objavila sporočilo za javnost. Ali bo to dovolj za, kot kaže, nov val epidemije, pa bomo videli kmalu.

A. M.