Odprli prenovljen odsek ceste Senovo–Reštanj–Belo

Župan občine Krško Miran Stanko in predsednik sveta Krajeven skupnosti Senovo Vlado Grahovac sta v četrtek s prerezom traku simbolično odprla prenovljen odsek ceste Senovo–Reštanj–Belo. Vrednost obnove, ki je sicer potekala v treh fazah vse od leta 2016, je znaša 587.000 evrov. Od tega je 80.000 evrov prispevala Krajevna skupnost Senovo, preostalo pa Občina Krško.

V letu 2016 je bil obnovljen prvi odsek ceste, v lanskem letu pa je potekala druga faza obnove nadaljnjih 200 metrov ceste in križišča pri odcepu za Reštanj. Zgradili so pločnik, oporne zidove, javno razsvetljavo, meteorno kanalizacijo, razširili cestišče in uredili novo avtobusno postajališče. V letošnjem letu so nadaljevali z obnovo še zadnjega odseka ceste v dolžini 340 metrov, vključno s pločnikom, javno razsvetljavo ter odvodnjavanjem meteornih in zalednih voda.

Krajšo slovesnost ob odprtju, ki jo je povezovala Sergeja Habinc, so s pesmijo in plesom popestrili Janja Kožar na harmoniki ter folklorna in plesna skupina OŠ XIV. divizije Senovo.

M. R.

Vir: Občina Krško