Odpisali so jim 29 milijonov evrov, da lahko še naprej živijo v razkošju

V zlato oblečen zrezek, s katerim so hranili Jankovićevo partnerko.

Po zaslugi globoke države, ki družini Janković omogoča, da je nad zakonom, njeni člani še naprej živijo na veliki nogi. Partnerka Damijana Jankovića Ursula Gawish je tako, na primer, redna gostja znamenitih restavracij kuharja Nusreta Gökçeja, imenovanega tudi Salt Bae, znanih predvsem po svojih visokih cenah. Večerja v eni izmed teh restavracij lahko stane celotno mesečno plačo.

Damijan Janković se javno – po tem, ko so družini po zaslugi sprememb zakona iz novembra 2013 (v času, ko je vlado vodila Alenka Bratušek) in tudi s tokratno sodno zlorabo tega, odpisali skoraj 29 milijonov dolga – smili sam sebi. Pravi, da je tudi sam klavrno končal.

Vendar pa številne objave članov njegove družine na družbenih omrežjih dokazujejo ravno nasprotno.

Iz njih je namreč razvidno, da družina Janković, ki predvsem po zaslugi slovenskih sodišč in fiktivnih upnikov kljub dolgovom doslej ni izgubila nič zasebnega premoženja, še vedno živi na veliki nogi.

Kot primer mediji navajajo, da je partnerka Damijana Jankovića Ursula Gawish na Instagramu objavila videoposnetek, ki prikazuje, kako jo hrani eden najbolj znanih in najdražjih kuharjev na svetu, tako imenovani Salt Bae.

Videoposnetek, ki ga je že maja 2017 objavila Gawisheva, dokazuje, da je zanjo življenje na veliki nogi nekaj vsakdanjega, tako kot tudi za vse ostale člane družine Janković.

Primer je tudi Jankovićeva žena Mija, ki doslej kot samostojna podjetnica že vse od leta 1996 dalje ni plačala niti centa dohodnine, saj sta njena butika sredi Ljubljane uradno prinašala visoko izgubo. Hkrati je znana kot modna gurujka, ki se vozi v mercedesih in obiskuje Milano.

Damijanova partnerka pa je s posnetkom pokazala, kako jo Salt Bae osebno hrani v eni svojih znamenitih restavracij verige Nusr-Et.

Očitno je Gawishevo Salt Bae leta 2017 tako navdušil, da odtlej njegove pregrešno drage restavracije redno obiskuje. Konec avgusta letos je namreč na Instagramu ponovno objavila fotografijo iz restavracije Nusr-Et, tokrat tiste na grškem otoku Mikonos, kjer si je skoraj sočasno, ko je bil Jankovićem odpisan dolg v višini skoraj 29 milijonov evrov, privoščila z zlatom ovit ´steak´, za katerega je treba odšteti 300 evrov. Za vino računajo 250 evrov, celotna večerja pa lahko stane tudi do 800 evrov po osebi.

To pomeni, da si je Gawisheva na grškem Mykonosu avgusta letos privoščila obrok, katerega cena je skoraj zagotovo znašala najmanj celotno slovensko neto plačo. Pri vsem tem zagotovo ni uživala sama.

M. P.