Odmevi na priprtje Stevanovića in Čordića: Morali bi ju pripreti že prej

Slika Čordićevega pridržanja ob zadnjih nasilnih protestih.

Včerajšnje priprtje organizatorjev nasilnih protestov v Ljubljani, Zorana Stevanovića in Zlatana Čordića Zlatka, močno odmeva v javnosti in na družbenih omrežjih. Splošna ocena je, da je bil skrajni čas, da je policija na včerajšnjih nasilnih protestih posredovala bolj odločno in priprla tudi dva glavna akterja. Ocene so tudi, da bi morala poravnati škodo, ki je nastala.

 

Čordić je namreč javnosti znan že iz prejšnjih nasilnih protestov v Ljubljani sredi oktobra, ko je bil hudo pretepen eden izmed fotografov, v nasilje pa je bil udeležen tudi sam Čordić, ki je želel iztrgati kamero enemu od snemalcev, kar mu je na srečo preprečila policija.

Tudi na tokratnih protestih je bil Čodrić tisti, ki je bil posredni kriv za nasilje na ljubljanskih ulicah. Po megafonu je namreč protestnike, ki protestirajo proti ukrepom za zajezitev epidemije, pozval, naj se podajo na pot po ljubljanskih ulicah, kmalu zatem pa je eskaliralo nasilje.

Na torkovem protestu se je sicer po ocenah policije zbralo le okoli 3000 ljudi, ki pa so bili toliko bolj nasilni. Med drugim je bilo poškodovanih šest policistov, kar nekaj javne infrastrukture in nekaj policijskih vozil.

A. M.