Odmevi: Kdo ima na delovni dan od 13. do 18. ure čas hoditi po (avto)cesti

(Foto: Luka Svetina/Twitter)

O včerajšnjem protestnem shodu proti ukrepom za zajezitev epidemije na družbenih omrežjih krožijo različna mnenja – od tistih manj številčnih, ki tovrstne shode podpirajo, do tistih pogostejših, ki opozarjajo, da epidemije takšen način protesta ne bo rešil, pač pa jo bo le še poglobil, s tem pa prinesel nove ukrepe.

Trenutno se namreč kot najbolj učinkovito v boju z virusom kažeta prav cepivo in pogoj PCT.

Eno bolj iskrivih mnenj je bilo mnenje Jureta Ferjana na Facebooku, ki se je vprašal: “Ob prizorih današnjega pustošenja po Ljubljani je na mestu tudi vprašanje, kdo ima na delovni dan med 13.00 in 18.00 čas hoditi po (avto)cesti, in tistim, ki imajo za sabo osem ur dela, onemogočiti mirno in varno pot domov. Odgovorite si sami.”

Mnogi uporabniki družbenih omrežjih tudi opozarjajo, da je bil organizator protesta Zoran Stevanović dvakrat cepljen in da je paradoks, da shod proti cepljenju vodi nekdo, ki se je dal sam cepiti. Zato ugotavljajo, da je bil shod v prvi vrsti političen oz. namenjen promociji Stevanovićeve stranke, ki je nedavno napovedala nastop na volitvah, hkrati pa da je šlo za zlorabo tragične smrti Katje. Ta je, kot kaže, umrla po zapletih po cepljenju, kar se pri vektorskih cepivih, kot sta cepivi Janssen in Astra Zeneca, lahko zgodi pri enem na milijon cepljenih (praviloma pri ženskah, mlajših od 50 let).

Sicer pa so bile na včerajšnjem protestu, ki se ga je po ocenah policije udeležilo okoli 10.000 ljudi, izrečene številne grožnje novinarjem in zdravnikom, kar kaže na nasilno naravo proticepilnih gibanj in ljudi, ki verjamejo v svetovne zarote.

A. M.