Odlazek “neodvisne” medije prepisuje na sorodnike, novinarje pa zaposluje med invalidi

Martin Odlazek (levo).

Poročali smo že, da se je nedavno razkrilo, da portal Necenzurirano, ki se oglašuje kot neodvisen in samostojen medij, v resnici obvladuje medijsko-smetarski tajkun Martin Odlazek, pri čemer gre za ključnega moža medijske hobotnice slovenske politične levice.

 

Znano je tudi, da se Odlazek, ki obvladuje številne medije, regulaciji pristojnih organov izmika tako, da mediji niso v njegovi neposredni lasti, pač pa deleže v njih prepisuje na svoje sorodnike in povezane osebe. S tem se izognejo monopolni zakonodaji, ki naj bi preprečevala, da preveč medijev ne pristane v rokah enega samega človeka.

No, zdaj je portal Požareport tovrstno prakso potrdil tudi s konkretnimi primeri. Poročal je namreč, da je Odlazek potem, ko je dokončno prevzel portal Necenzurirano, tega preko podjetij Media Partner in Svet24, ki ga tudi obvladuje, prepisal na svojo bivšo ženo Aleno Nardini. S tem je portal tudi formalno prešel pod okrilje širše Odlazkove družine. Vse skupaj so tudi preselili na periferijo prestolnice, Ljubljana – Polje, Vevče, v poslovno stavbo na Vevško cesto 52, kjer je tudi sicer center Odlazkovih medijev.

Podobno je Odlazek ravnal že pred časom, ko je dokončno prevzel revijo Reporter, ki vse bolj postaja le še eden od številnih Odlazkovih porumenelih tabloidov. Leta 2016 je namreč Odlazek lastništvo Reporterja prepisal na bodočo snaho Saro Milikić, zasebno spremljevalko njegovega sina Nejca Odlazka, poroča portal Požareport.

Ob tem je pomenljivo, da je Odlazek novinarje obeh omenjenih podjetij zaposlil kar v svojem invalidskem podjetju Salomon.

A. M.