Odbojkarska evforija: Slovenski odbojkarji danes v Franciji za zlato

(Vir: Odbojkarska zveza Slovenije)

Slovenski odbojkarji se bodo danes v finalu evropskega prvenstva v Parizu pomerili za zlato medaljo. Njihovi nasprotniki bodo Srbi, ki so v drugem polfinalu premagali domačine Francoze. Slovenski reprezentanti bodo pri imeli tudi močno podporo s tribun, saj se je v Pariz uradnimi aranžmaji odpravilo najmanj 2000 slovenskih navijačev, še vsaj dvakrat toliko naj bi jih v Francijo odšlo v lastni žiriji.

Kot vse kaže, bo armada slovenskih navijačev tako večja, kot je bila tista pred dvema letoma v Istanbulu, kjer so slovenski košarkaši osvojili naslov evropskega prvaka. Spomnimo, takrat so v finalu premagali ravno reprezentanco Srbije. Le upamo lahko, da se bo zgodovina danes ponovila.

Mnogi navijači, ki so se odpravili na pot, sicer še niso razrešili glavne težave, to je, kako pridobiti vstopnice za finalno tekmo. Po podatkih Odbojkarske zveze Slovenije je bilo v Sloveniji za obisk finala prodanih 2500 vstopnic, preostali navijači bodo vstopnice za tekmo poskušali kupiti na licu mesta. Na roko jim gre dejstvo, da je v drugem polfinalu slavila Srbija in tako med domačini ni velikega interesa za ogled finalne tekme.

Kakor koli. Če bo slovenskim odbojkarjem nocoj uspelo, tekma se začne ob 17.30, bo to prva zgodovinska zlata kolajna na evropskih prvenstvih. S tem bi tudi na najboljši možni način zaključili veličastno pravljico, ki so jih spisali v zadnjih nekaj tednih. Držimo pesti, da jim uspe.

M. P.