Od šestih posavskih županov kandidaturo na županskih volitvah zaenkrat napovedali trije

Po junijskih parlamentarnih volitvah Slovenijo novembra čakajo tudi lokalne volitve, na katerih bodo volivci volili nove župane in člane občinskih svetov. Od šestih posavskih županov so kandidaturo na županskih volitvah za zdaj napovedali trije.

Mag. Miran Stanko

Kandidaturo je za portal Moje Posavje napovedali krški župan mag. Miran Stanko, ki je na lokalnih volitvah leta 2014 kandidiral na listi SLS.

Kot je dejal, bo kandidiral, ker želi dokončati nekatere pomembne infrastrukturne objekte, ki jih gradijo v občini, in dokončati projekte, ki so bili zastavljeni med mandatom, ki se izteka, in še niso dokončani. Med drugim je navedel šolski program in program vrtcev.

Srečko Ocvirk

Znova namerava za župana kandidirati župan Sevnice Srečko Ocvirk, ki je bil pred štirimi leti za župana prav tako izvoljen na listi SLS. Ta je namero o kandidaturi sicer izrazil že na novinarski konferenci posavskih županov januarja 2018, zdaj pa to za nas le še potrdil. Kot pravi, se je za ponovno kandidaturo odločil zaradi širše podpore in ocene, da primerno uresničuje razvojne cilje občine Sevnica. “Ocenjujem, da lahko z znanjem, ambicioznostjo in izkušnjami v naslednjem mandatu prispevam k nadaljnjem razvoju sevniške občine in Posavja,” je dejal.

Tomaž Režun

V boj za županski stolček se podaja tudi župan Radeč Tomaž Režun, ki je na prejšnjih županskih volitvah kandidiral kot kandidat SD.

Kot pravi, gre tudi na nove volitve kot kandidat SD. Za kandidaturo pa se je predvsem odločil, ker verjame, da je s “poštenim delom in odgovornimi ravnanji dokazal, da so postavljeni dobri temelji nadaljnjega razvoja občine za naslednja štiri leta”.

 

Župani Brežic, Bistrice ob Sotli in Kostanjevice na Krki kandidature za naš portal za zdaj niso ne potrdili ne zanikali.

M. P.