Obstaja možnost, da bi Melania obiskala Sevnico?

Melania Trump, ameriška prva dama (vir: FB)

Ameriška kongresnika Paul Gosar in David Trone sta stopila v stik s slovenskim veleposlaništvom v Združenih državah Amerike, da bi prišlo do srečanja med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in slovenskim predsednikom vlade Janezom Janšo, danes poroča dobro obveščena Nova24tv.si (tukaj).

Hkrati je kongresnik Gosar, ki ima slovenske korenine, ameriškemu parlamentu predstavil resolucijo, v kateri poudarja zavezništvo in prijateljstvo med ZDA in Slovenijo. S srečanjem Trumpa in Janše pa bi se dvostranski odnosi med državama še poglobili, je zapisal.

Slovenija sicer še nikoli v svoji zgodovini ni imela tako odprtih možnosti, da bi lahko izkoristila vse možnosti, ki jih ponuja sodelovanje z najmočnejšo gospodarsko velesilo na svetu. Tudi Melania Trump je Slovenka in svojih korenin ne skriva. Nasprotno.

Dejstvo pa je, da so pretekle slovenske (leve) vlade raje kritizirale politiko ameriškega predsednika Donalda Trumpa, kot da bi z njim sodelovale. Zato so se Sloveniji zaprla marsikatera vrata.

Z zdajšnjo vlado pa se odnosi med obema državama očitno bliskovito spreminjajo na bolje. “Očitno je srečanje Janše in Trumpa tik pred vrati,” so zapisali na spletnem portalu Nova24tv.si.

Mnogi upajo, da bo morebitno srečanje med Janšo in Trumpom potekalo v Sloveniji ali vsaj na evropskih tleh, s tem bi obstajala tudi možnost prihoda Melanie Trump v njeno rojstno deželo, ali še bolje, v Sevnico.

Celotni prispevek ameriškega kongresnika Paula Gosarja je dostopen TUKAJ.

M. P.