nedelja, 11 aprila, 2021
Doma Dogodki Obravnavali tri vlome, trem mladoletnikom zasegli 588 petard

Obravnavali tri vlome, trem mladoletnikom zasegli 588 petard

Ob koncu tedna so policisti trem mladoletnikom zasegli skupno 588 petard. Zgodili so se tudi trije vlomi, in sicer v Jelševcu, na Malem Vrhu in v Podulcah.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so sevniški policisti v petek zvečer dvema štirinajstletnikoma zasegli skupaj 557 petard. O uvedbi postopka o prekršku zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so obvestili njuna starša.

Brežiški policisti so v nedeljo zvečer v Brežicah petnajstletniku zasegli 31 petard. O uvedbi postopka o prekršku so obvestili tudi njegove starše.

V noči iz petka na soboto so neznanci vlomili v gospodarsko poslopje v naselju Jelševec ter odnesli za približno 60 kg suhomesnatih izdelkov. Lastnikom so povzročili za okoli 300
evrov škode.

V soboto zvečer so klicali policiste v Mali Vrh, kjer so bili zdoma med 17. in 19. uro, ko so se vrnili pa so ugotovili, da so jim neznanci vdrli v hišo. Pregledali so prostore in nič odnesli, a kljub temu povzročili za okoli 200 evrov škode.

V nedeljo zjutraj so krški policisti opravili ogled vloma v hišo v Podulcah. Odnesli so nekaj denarja in zlatnine, skupaj s škodo na vratih in oknih pa naredili za več sto evrov škode.

M. P.