Obnova CKŽ: Prve pomanjkljivost že na vidiku

Prenova CKŽ se nadaljuje, trenutna faza, ki zajema območje od Hotela Kunst pa do krožišča na Belem bregu (pri nakupovalnem središču), bo trajala predvidoma do 28. novembra. Na pomanjkljivosti glede prenove pa so se odzvali v Mestni četrti Leskovec pri Krškem.

Kot so zapisali na FB strani, naj bi prišlo do spremembe pri križišču za Eurogarden oz. Žadovinek. Zavijanje na cesto proti Žadovinku naj bi bilo po novem prepovedano iz smeri Staro Krško – Drnovo: “Nedvomno bodo krajani Žadovinka, pa tudi obiskovalci Eurogardna, potegnili kratko, saj ne samo, da ne bo odstavnega pasu za zavijanje v domači kraj, ampak bo, če to drži, prepovedano zavijanje v smeri že desetletja uveljavljeni in najkrajši poti do doma. Projektant in državna agencija ponujata rešitev, in sicer vožnjo do krožišča Beli breg (zadnje krožišče) in nato vračanje domov.”

“Menda smo prepozno obvestili pristojne kaj potrebujemo, da pa bi pristojni pravočasno obvestili krajane, kaj jim pripravlja država… to pa se tudi tokrat ni izšlo.”

Kot trdijo v Mestni četrti, o tej nameri, za katero je bil projekt izdelan že pred leti, niso bili obveščeni: “Zakaj se ni obvestilo o zadregi krajevne skupnosti in krajanov? Nenazadnje smo rešitve ponudili v nekaj dneh.”

Posnetek zaslona (FB)