Objavljeno javno naročilo za inženirske storitve za nov najdaljši most čez Savo

Prikaz mostu.

Ministrstvo za infrastrukturo je nedavno objavilo javno naročilo za inženirske storitve za izgradnjo novega mostu na Logu pri Sevnici, je na Facebooku zapisal poslanec iz vrst SDS Tomaž Lisec. Ob tem je dodal, da se po več letih očitno bližajo začetku gradnje.

 

“Zadeve na projektu most Log se premikajo. Hvala Direkciji RS za infrastrukturo za posluh, da se po vseh letih bližamo začetku gradnje. Glede na spodnjo odločitev lahko kmalu pričakujemo javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del,” je zapisal Lisec.

V javnem naročilu je zapisano, da gre za inženirska dela v vrednosti nekaj manj kot 320.000 evrov ter da bo izbrana ponudba, ki bo izpolnjevala vse predpisane zahteve in pogoje.

Načrtovani most bo dolg 487 metrov in bo najdaljši most čez Savo. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 18 milijonov evrov, večino sredstev mora zagotoviti država, manjši del sredstev pa bo za ureditve prispevala tudi občina.

Ob gradnji novega mostu, ki bo del novogradnje državne ceste v skupni dolžini 1500 metrov, bodo uredili še dve krožišči, dva para avtobusnih postajališč, večnamenske poti, vodovod, cestno razsvetljavo, zaščito in prestavitev vodov. Zaščitili in prestavili bodo telekomunikacijske vode, poskrbeli za začasno prometno ureditev ter za krajinsko ureditev.

Izgradnjo ocenjujejo kot zelo zahtevno in obsežno, v njenem sklopu pa sta na Logu predvideni ukinitev nivojskih železniških prehodov in povezava ceste Sevnica–Blanca s cesto Boštanj–Impoljca.

M. P.