Obisk komisije Turistične zveze Slovenije v Sevnici

Članice strokovne komisije Turistične zveze Slovenije je v TA Doživljal sprejel tudi sevniški župan Srečko Ocvirk.

Turistična zveza Slovenije že 32. leto zapored organizira vseslovenski natečaj Moja dežela  – lepa in gostoljubna, ki spodbuja turistične organizacije in ponudnike k urejanju krajev in k nadgrajevanju že obstoječe turistične ponudbe. Strokovna komisija na terenu ocenjuje, išče in raziskuje turistično ponudbo za najlepša in avtentična doživetja.

Strokovna komisija je v tem tednu obiskala tudi občino Sevnica, ki v tem letu sodeluje v natečaju kar v treh kategorijah, in sicer mesto Sevnica v kategoriji manjših mest, Šentjanž z okolico v kategoriji izletniških krajev in Rudarska tematska pot Tk pav v kategoriji tematskih poti.

Komisija se je v četrtek, 10. avgusta 2023, v Sevnici in Šentjanžu srečala s predstavniki lokalne skupnosti, Turistične zveze občine Sevnica,  Turističnim društvom Šentjanž, turističnimi delavci in lokalnimi ponudniki, kjer je v pogovoru pridobila dodatne informacije o turističnih programih, investicijah in splošnem utripu turizma v občini in še posebej na nominiranih lokacijah.

Hkrati z ocenjevanjem pa do 8. septembra poteka tudi spletno glasovanje, kjer vsak lahko odda svoj glas za svoj priljubljeni kraj oziroma turistično točko. Spletno glasovanje poteka preko spletne strani Turistične zveze Slovenije (www.turisticna-zveza.si).

Po zaključenem glasovanju bodo trije nominiranci iz vsake kategorije prejeli posebno priznanje turistične zveze za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj  po izboru ljudstva.

Vir: Občina Sevnica