Občino Brežice obiskal župan Povljane iz otoka Pag

Konec preteklega tedna je občino Brežice obiskal župan občine Povljana (otok Pag) Predrag Rukavina s predsednikom občinskega sveta Nikolo Škoda in delegacijo. Sestali so se s podžupanom občine Brežice Aleksandrom Gajskim in direktorico občinske uprave Patricio Čular.

 

Pogovor je stekel o možnostih sodelovanja na področju turizma in razvoja, predstavniki obeh občin so si izmenjali tudi izkušnje na področju urejanja prostora ter govorili o izzivih, ki jih prinaša turizem.

V nadaljevanji obiska so se predstavniki brežiške in povljanske občine ter občinskega sveta pomerili v prijateljski nogometni tekmi v telovadnici Gimnazije Brežice, kjer je bila uspešnejša ekipa iz Paga. Sledil je vodeni ogled brežiških kulturnih znamenitosti – Vodovodnega stolpa in gradu, nato ogled sodobne športne dvorane ter v družabnem delu spoznavanje lokalne gastronomije.

Povljana je občina in turistično naselje na otoku Pagu na Hrvaškem (v Zadrski županiji), ki ima približno 700 občanov, medtem ko poleti število prebivalcev zaradi turizma naraste na 12.000.

A. M.