Občina Krško objavila razpis za najem oskrbovanih stanovanj

Občina Krško je objavila razpis za najem oskrbovanih stanovanj na Leskovški cesti 35 v Krškem, ki bodo vseljiva predvidoma februarja 2021. Mesečna najemnina bo okvirno znašala 230 evrov za dvosobno ter med 170 in 210 za enosobno stanovanje. Prijave sprejemajo do 22. januarja 2021 do 13. ure.

 

Oskrbovana stanovanja so razporejena v objektu v štirih etažah, pri čemer je eno stanovanje dvosobno, preostala pa enosobna. Vsako stanovanje vsebuje predprostor, kopalnico, shrambo, bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo ter sobo. V vsaki etaži so skupni prostori, pri čemer se v kletni etaži nahaja skupni prostor s čajno kuhinjo, v pritličju pa kolesarnica. Do najema oskrbovanih stanovanj so upravičeni prosilci, starejši od 65 let s stalnim prebivališčem v občini Krško, ki lahko samostojno bivajo.

Neprofitna najemnina bo določena skladno z uredbo o metodologiji za oblikovanje najemnin v neprofitnih stanovanjih ter merilih in postopku za uveljavljanje subvencioniranih najemnin.

Razpisna dokumentacija je na voljo na tej spletni strani Občine Krško. Dodatne informacije pa na elektronskem naslovu [email protected] ali na telefonski številki 07 49 81 220, so sporočili z občine.

A. M.