Občina Krško bi bazen Brestanica rada nadkrila z napihljivim balonom

Bazen Brestanica

Občina Krško bi rada že dlje časa nadkrila bazen Brestanica, s čimer bi podaljšali kopalno sezono na njem in omogočili dodatne treninge športnikom, ki se ukvarjajo z vodnimi športi.

A trenutno občina čaka še čaka na ponudbo za postavitev nadstreška, prav tako za nadkritje še ni zagotovila nobenih sredstev.

Krški občinski svet se je s projektom nadkritja bazena Brestanica seznanil oktobra lani. Kot je bilo predstavljeno, naložba predvideva prekritje bazena s t. i. presostatično halo (balonom), ki naj bi omogočila podaljšanje kopalne sezone na celo leto in ustrezne pogoje za treninge športnikov, ki se ukvarjajo z vodnimi športi. Vrednost naložbe je ocenjena na nekaj manj kot 300.000 evrov, pri čemer obsega dobavo napihljive hale velikosti 32 krat 57 metrov, energetsko sanacijo obstoječe bazenske stavbe ter ureditev strojnih in elektro instalacij v bazenskem objektu.

Trenutno občina čaka na ponudbo podjetja DBS inženiring, katere direktor izhaja iz družbe Doul, ki je vodilna slovenska družba za napihljive objekte, in se je ponudila za izdelavo ponudbe. Slednjo na občini pričakujejo v bližnji prihodnosti, nato pa naj bi stekli nadaljnji postopki. Kdaj bi lahko bazen dobil napihljiv nadstrešek, tako še ni znano, sklepati pa je, da se to letos še ne bo zgodilo.

Tovrstni postopki izbire izvajalca namreč terjajo kar nekaj časa, poleg tega občina v proračunu za letošnje leto nima predvidenih nobenih sredstev za nadkritje bazena.

M. P.