Občina Brežice za izvajanje pomoči na domu zagotovila tri nova vozila

Predaja vozil.

Župan Občine Brežice Ivan Molan je ta teden izvajalcu socialno varstvene storitve Pomoč na domu, Centru za socialno delo Posavje, enoti Brežice, uradno predal tri nova vozila. Z nakupom novih vozil želi Občina Brežice zagotoviti izvajalkam storitve večjo varnost in s tem prispevati k večji kakovosti storitve za uporabnike, so ob tem zapisali na občini.

V letu 2020 je občina že zagotovila tri nova vozila, zdaj pa je vozni park okrepila še z dodatnimi tremi novimi vozili. Vrednost vozil znaša dobrih 25.000 evrov.

Kot je v zahvali županu Ivanu Molanu ob predaji vozil dejala pomočnica direktorice CSD Posavje Andreja Osredkar, centru pridobitev treh novih vozil zelo veliko pomeni, predvsem zaradi večje varnosti izvajalk storitve. V občini Brežice je namreč pomoč pri vsakodnevnih opravilih in dostavi toplega obroka v letu 2020 povprečno potrebovalo 86 občanov na mesec, za pomoč starejšim in invalidom na domu pa skrbi deset izvajalk.

Vodja izvajanja storitve v Enoti Brežice CSD Katarina Vodeb je povedala, da izvajanje storitve poteka od ponedeljka do petka, ob sobotah pa imajo dežurstvo. Delo poteka od jutra do večera, nekatere uporabnike obiščejo tudi trikrat na dan – posamezniki namreč potrebujejo pomoč tako pri jutranji kot večerni negi, v času kosila pa jim dostavijo tudi topel obrok. V Brežicah za prihodnje načrtujejo tudi storitve ob sobotah zvečer ter ob nedeljah in praznikih, torej za vseh 365 dni v letu, takšne so tudi potrebe uporabnikov.

Župan Ivan Molan se je ob predaji vozil zahvalil izvajalkam storitve pomoči na domu za njihovo delo, ki pomembno vpliva na kakovost življenja starejših.

M. P.