Občina Brežice podjetnikom na razpisu razdelila 160.000 evrov

Občina Brežice je letos prek javnega razpisa za spodbujanje podjetništva podjetjem namenila 160.000 evrov, kar je 40.000 evrov več kot leto prej. Na razpisu je bilo uspešnih 37 popolnih vlog. Povprečna višina sofinanciranja upravičenih stroškov je znašala dobrih 21 odstotkov.

 

Rezultate razpisa so objavili v torek, ko je v prostorih Mladinskega centra Brežice podjetnice in podjetnike nagovoril tudi župan Občine Brežice Ivan Molan. Ob tem je uspešnim prijaviteljem svečano predal podpisane pogodbe o sofinanciranju.

Rok za prijavo na razpis je bil do 15. septembra. Za izvedbo razpisa je župan imenoval tri člansko strokovno komisijo, ki je vodila postopek in izbrala projekte za sofinanciranje. Najvišji znesek dodeljene subvencije znaša 8504 evre.

“Občina Brežice se zaveda kako pomemben steber razvoja in ohranjanja stabilnosti v občini predstavljajo podjetniki in gospodarstvo,” je ob razglasitvi rezultatov razpisa dejal župan Molan. Zato s svojim delovanjem in ukrepi ustvarja spodbudno okolje za razvoj podjetništva, je povedal.

A. M.