Ob povečevanju okužb v Posavju brežiški župan Molan pozval k spoštovanju ukrepov

Ivan Molan, župan Občine Brežice

Ob naraščanju okužb v Posavju, je k spoštovanju ukrepov pozval tudi brežiški župan Ivan Molan. “S spoštovanjem ukrepov in navodil za preprečevanje širjenje okužb lahko največ pripomoremo k temu, da se bodo epidemiološke razmere umirile in izboljšale,” je zapisal.

Kot je navedel, kljub drugi letnici, v katero smo stopili z novim letom, izzivi in omejitve povezane z epidemijo v novem letu ostajajo takšni kot v preteklem.

“Zavedam se, da smo včasih že utrujeni od omejitev in da pogrešamo druženje, zato je opaziti popuščanje pri spoštovanju ukrepov. Zato vas spoštovane občanke in občani prosim, da vztrajate pri doslednem upoštevanju vseh ukrepov in navodil za preprečevanje širjenja okužb, k spoštovanju karantene, k uporabi zaščitnih sredstev in izogibanju nepotrebnim medsebojnim stikom in druženju,” je zapisal.

Opozoril je, da tudi če nimate simptomov okužbe, ste lahko okuženi in lahko okužite ljudi, s katerimi se družite. Ob tem je povabil občane, da izkoristijo možnost hitrega testiranja, ki ga izvajajo v občini. “V kolikor imate simptome okužbe s covidom-19 (povišana temperatura, kašelj, boleče grlo, nahod, driska … ), pa pokličete svojega osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje in ostanite v izolaciji,” je zapisal.

Opozoril je, da je stanje v regiji in v občini resno, zmogljivosti zdravstvenega sistema pa na robu. “S spoštovanjem ukrepov in navodil za preprečevanje širjenje okužb lahko največ pripomoremo k temu, da se bodo epidemiološke razmere umirile in izboljšale,” je zapisal. Pozval je tudi k pozornosti na ljudi, ki so najbolj ranljivi in ki morda potrebujejo pomoč.

M. P.