Ob koncu tedna potrjenih 729 okužb, nove v Posavju

V soboto in nedeljo so opravili skupno 3750 testiranj in potrdili 729 okužb, delež okuženih je bil 19,44-odstoten, okužba je bila potrjena pri skoraj vsakem petem testiranem. V dveh dneh je umrlo skupno 11 ljudi.

Včeraj je bil najmlajši bolnik s covid-19 v bolnišnici star 18 let, najmlajši bolnik v intenzivni negi pa 27 let.

V bolnišnicah je bilo včeraj skupno 426 obolelih s covid-19, od tega 108 na intenzivni negi.

Primerjava po dnevih v zadnjem tednu pokaže, da je bilo v soboto potrjenih za skoraj petino manj okužb kot pred tednom dni, včeraj, v nedeljo, pa je padec le 2,1-odstoten.

Ob koncu tedna so v bolnišnice sprejeli kar 58 obolelih s covid-19, odpustili so jih 55. Kar 14 pa so jih sprejeli v intenzivno nego. V Splošni bolnišnici Brežice sta dva obolela s covid-19.

Število zasedenih postelj v slovenskih bolnišnicah se tako še vedno povečuje, razmere v njih pa so podobne tistim, ki smo jih nazadnje imeli sredi maja. Trenutne razmere in aktualne projekcije tudi nakazujejo, da izboljšanje stanja v bolnišnicah še ne moremo pričakovati.

V Posavski regiji so v dveh dneh skupno potrdili 16 okužb, in sicer v občinah: Sevnica 7, Krško 4, Radeče 2, Brežice 1, Kostanjevica na Krki 1, Bistrica ob Sotli 1.

V zadnjih dneh je povečanje okužb v naslednjih občinah: Radeče, Krško, Kostanjevica na Krki in Bistrica ob Sotli.

Podatki o okužbah po občinah so naslednji:

Potrjeni primeri okužb po dnevih. Vir: Covid-19 Sledilnik

M. P.