O digitalnih bonih: “Očitno je treba spodnesti vse, kar je počela prejšnja vlada, četudi je dobro”

Mark Boris Andrijanič.

“Težko se je znebiti občutka, da sta sedanja zmeda in kaos okrog digitalnih bonov in izobraževanj za starejše z vsemi posledicami, ki jih povzročata, posledica obče logike, da je treba pač spodnesti vse, kar je počela prejšnja vlada, ne glede na to, koliko je bilo na mestu, dobro, smiselno ali ne,” je v pogovoru za portal Domovina povedal minister za digitalizacijo v prejšnji vladi Mark Boris Andrijanič.

 

Kot je povedal, je projekt digitalnih bonov, vezan na digitalno izobraževanje starejših od 55 let, absolutno izvedljiv na način, kot ga je zastavila prejšnja vlada.

“Z voljo, pripravljenostjo in operativno sposobnostjo prilagajanja danim okoliščinam bi se dalo projekt zvoziti brez večjih zapletov, ljudem jasno skomunicirati, da bo mest, čeprav morda ne čisto takoj, zanje dovolj. Dalo bi se izbrati organizacije, ki dejansko imajo potrebno znanje in izkušnje za izvedbo projektov, razširiti njihov nabor in močno razširiti kapaciteto v razpisu za naslednje leto. Ampak sedanja ekipa Službe za digitalno preobrazbo, na čelu z ministrico Stojmenovo Duh, tega ni bila sposobna storiti. Edino odprto vprašanje ostaja, ali zaradi pomanjkanja volje (sabotaže) ali zaradi operativne nesposobnosti”, je povedal.

A. M.