Novinarji klicali SD, kaj naj še naredijo, da ne bo zmagala SDS

Iz oddaje Faktor na TV3 (Jeretič skrajno desno).

Medijski in drugi strokovnjaki že več let opozarjajo, da medijski prostor v Sloveniji ni uravnotežen in da večinoma prevladujejo mediji, ki so naklonjeni politični levici. Še več. Mediji in novinarji, ki bi sicer morali biti distancirani od politike in jo nadzorovati, naj bi bili pogosto močno prepleteni z njo in naj bi ji celo pomagali uresničevati njene načrte.

 

Na slednje je v nedavni oddaji Faktor na TV3 opzoril tudi nekdanji vodja za stike z javnostmi pri stranki SD Sebastjan Jeretič. Ta je namreč prvič javno razkril delovanje novinarjev leta 2008, ko je bil sam svetovalec takratnega predsednika SD Boruta Pahorja in ko je kazalo, da bo na volitvah zmagala SDS oziroma Janez Janša. Kot je dejal, so takrat teden dni pred volitvami novinarji telefonarili članom volilnega štaba SD in jih zaskrbljeno spraševali, kaj še lahko naredijo “oni novinarji”, da bi preprečili volilno zmago Janeza Janše.

Novinarji, ki naj bi politiko nadzirali, so torej celo aktivno sodelovali z njo za rušenje njenih političnih nasprotnikov. V vsaki normalni družbi bi ob tej Jeretičevi izjavi zazvonili vsi alarmi, pri nas pa so jo glavni mediji, ki so naklonjeni levici, kako pričakovano, mirno spregledali.

Jeretičevo izjavo si je mogoče pogledati na tej povezavi.

M. P.