Nove okužbe v Domu upokojencev Brežice

V Domu upokojencev Brežice so objavili, da imajo po prejemu rezultatov na današnji dan 61 stanovalcev, ki imajo potrjeno okužbo s Covid -19, to je šest več kot v četrtek, ko je bilo 55 okužb.

Pri zaposlenih se je do tega trenutka situacija umirila. Poleg sodelavk, ki so pozitivne na Covid-19, je nekaj sodelavk in sodelavcev zaradi zdravstvenih težav na bolniškem staležu, 12 sodelavk pa je v samoizolaciji. Velik kadrovski izpad je izredno težko nadomestiti, skoraj nemogoče, so zapisali.

Dodali so, da je za stanovalce in stanovalke dobro poskrbljeno. Vse moči so usmerjene v preprečevanje širjenja virusa, v potrebno skrb za bolne in ohranitev zdravja. Domska zdravnica nenehno spremlja zdravstveno stanje in ukrepa glede na potrebe.

Zaposleni opravljajo svoje delo v izrednih razmerah že več kot 10 dni. Vse službe so prekomerno obremenjene in vpete v praktično vsa opravila v domu, na 12-urnem delavniku, kar je izredno zahtevno in utrujajoče.

“Situacija je zelo nepredvidljiva, zato praktično ne vemo, kaj nas čaka jutri. V tem zavedanju nenehno iščemo nove rešitve, se povezujemo z ustanovami, iščemo pomoč.

Na tem mestu pozivamo in prosimo za pomoč študente, prostovoljce, ki ste nam pripravljeni pomagati, da se nam pridružite. Kontaktirajte prosim vodjo, mag. Valentino Vuk,” so zapisali na spletni strani (vir).

M. P.