Nova moda v Posavju: Mladoletniki na cesti brez vozniških dovoljenj

Slika je simbolična

Policisti PP Krško so 21. 7. med kontrolo prometa v Leskovcu pri Krškem s svetlobnimi signali  ustavljali  voznika, ki je vozil moped, na katerem ni bilo nameščene registrske tablice. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, vijugal je po vozišču in s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Ko je nameraval  zapeljati  na  površino, namenjeno pešcem, je izgubil oblast nad mopedom,  trčil v ograjo in padel. Lažje poškodovani kršitelj je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za mladoletnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan moped. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

 

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi 21. 7. nekaj pred 21.  uro kontrolirali  voznika  osebnega  avtomobila  VW Passat. Med postopkom so  ugotovili,  da je  za volanom 16-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Krško so v noči na 22. 7. v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika mopeda. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni kršitelj nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,48  miligramov  alkohola. Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PU Novo mesto